Van den Ende's Sister Act op Broadway

Tweede poging tot succes

Nieuws door

archief oud artikel 2 juni 2010 Cultuur De musical Sister Act van Joop van den Ende speelt vanaf komend voorjaar in de crème de la crème van het theater. De contracten zijn getekend en na zes jaar is Joop van den Ende terug op Broadway! De musical wordt geproduceerd in samenwerking met Whoopi Goldberg.

Sister Act opende nog geen jaar geleden op het Londense Westend en doet het daar zo goed dat het tijd is voor een internationale release. Vorige week zijn de contracten met betrokkenen in New York getekend. Na Broadway gaat de musical op tournee door de VS. Stage Entertainment, het productiebedrijf van Joop van den Ende, voert ook gesprekken in Japan, Korea, Canada.

Joop van den Ende probeerde het zes jaar geleden al eens met een musical op Broadway. Cyrano the Musical was toen geen succes. In samenwerking met andere bedrijven was Stage Entertainment wel succesvol op Broadway. Sister Act is de tweede eigen productie, die op de planken van Broadway staat.

Sister Act

Sister Act de musical is gebaseerd op de gelijknamige film. Hoofdrolspeelster in de film, Whoopi Goldberg, werkt mee aan de productie van de musical. Het verhaal gaat over een nachtclubzangeres, die als getuige van een moord, onderduikt in een klooster. Om de verveling in het klooster te doorbreken gebruikt ze haar zangtalent om de nonnen te leren swingen.

Bekijk de musical trailer

Lees al het nieuws over musicals op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2 juni 2010 - 112

Dit past bij 'Van den Ende's Sister Act op Broadway'