Staand een biertje drinken mag!

Waarnemend burgemeester Asscher heft verbod op

Ga een dagje uit in Amsterdam! Nieuws door

archief oud artikel 3 juni 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Met dit lekkere weer gaat iedereen massaal de terrassen op. Zitplaatsen zijn daardoor al gauw ver te zoeken. Gelukkig is daarom staand een biertje drinken in Amsterdam niet meer verboden.

Na veel kritiek heft waarnemend burgemeester Asscher het verbod op. Maar dat ging niet zomaar. Burgemeester Asscher schreef een speciale instructie: handhavers moeten deze zomer het verbod op staand pilsen negeren.

De gemeente had bepaald dat bezoekers van een café alleen een drankje op het terras mogen drinken als ze zitten. Dit om overlast tegen te gaan. In november leidde dit nog tot een demonstratie op de Dam tegen de truttige terrasregeltjes. Achtduizend mensen in de Jordaan dronken staand een biertje en rookten een sigaret.

Asscher bekijkt deze zomer hoe de gemeente eventuele overlast op terrassen het beste kan aanpakken. "De terrassen in smalle straatjes maken Amsterdam zo knus", vertelt hij in het Parool. "Er kan veel, maar we moeten wel op zoek naar de balans tussen de belangen van bewoners en cafébezoekers."

Ga een dagje naar Amsterdam en ontdek de gezellige terrasjes!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-03 15:23:46 - 81