Voetballers in Madame Tussauds

Ronaldo, Beckham en Gerrard in Londen

Nieuws door

archief oud artikel 14 juni 2010 Cultuur Het wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in Londen probeert de aandacht van voetballiefhebbers te trekken. Sinds deze week is het mogelijk om drie voetballers van dichtbij te zien, namelijk David Beckham, Steven Gerrard en Christiano Ronaldo.

De laatste voetballer speelt niet in het nationale elftal van het Verenigd Koninkrijk, omdat hij Portugees is. Wel is Ronaldo razend populair in Engeland, omdat hij een ster is bij voetbalclub Manchester United. Het kostte de makers vier maanden om het wassenbeeld te vervaardigen. Het prijskaartje toont een bedrag van 180.000 euro. Toch is de verwachting dat het museum dit bedrag zeer snel terug verdiend. Wie wil er nu niet op de foto met Ronaldo?

Eén nadeel voor de Manchester-fans van Ronaldo: de speler heeft geen tenue aan van de Engelse club. Cristiano Ronaldo pronkt namelijk in het shirt van het Portugese nationale elftal.

Ronaldo is niet de eerste Portugees die wordt vereeuwigd in het Londense Madame Tussauds. In 2005 werd trainer José Mourinho aan de collectie toegevoegd. De trainer maakt teams onverslaanbaar, zoals Chelsea in de periode 2004 tot 2008.

Nederland heeft een eigen Madame Tussauds. In dit wassenbeeldenmuseum zijn beroemdheden te zien als Albert Einstein, Ronaldinho en DJ Tiësto.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 juni 2010 - 293

Dit past bij 'Voetballers in Madame Tussauds'