1

Gouden toren is tijdelijk zwart

Onderhoudswerkzaamheden Groninger Museum beginnen

Groninger Museum Nieuws door

archief oud artikel 18 juni 2010 Cultuur Groningen, Groningen De beroemde gouden toren van het Groninger Museum is de komende tijd niet goud, maar zwart. Wat gaat er gebeuren?

Komende vrijdag beginnen de werkzaamheden aan het gebouw. De gouden platen worden verwijderd en schoongemaakt. Pas eind augustus worden de schone platen weer op de toren bevestigd. Omdat de toren onder de platen zwart is, krijgt de toren de komende maanden een zwarte kleur.

Het is tijd dat het vijftien jaar oude museum een opknapbeurt krijgt, want het aantal bezoekers was de afgelopen jaren aanzienlijk hoger dan verwacht. Zo vervangt het museum onder andere de versleten vloeren.

Over het museum

Het Groninger Museum opende in 1994. Het museum ligt op een kunstmatig eiland in het Verbindingskanaal. Het museum bestaat uit drie afzonderlijke delen verbonden door gangen. In ieder deel zijn unieke tentoonstellingen te zien. De bouwstijl van het museum is postmodern.

Een dagje weg naar Groningen? Bezoek naast het Groninger Museum ook het Nederlands Stripmuseum, de Martinikerk en de Martinitoren!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 juni 2010 - 124