iPhone leidt naar Rietveld

Centraal Museum Utrecht | Nieuws door

Applicatie van Centraal Museum Utrecht start Rietveldjaar

23 juni 2010 Cultuur Utrecht, Utrecht Met een gratis iPhone-applicatie zijn de gebouwen van de hand van Gerrit Rietveld nooit ver weg. Het Centraal Museum in Utrecht lanceert op donderdag 24 juni een applicatie met rondleidingen langs het werk van Gerrit Rietveld. Dit is ter gelegenheid van het Rietveldjaar.

Gebruikers van de applicatie kunnen in elke plaats in Nederland nagaan of er een gebouw van Rietveld in de buurt staat. Ook is het mogelijk om speciale routes te volgen, zoals 'Rietveld in Utrecht'. De meeste werken van Rietveld staan in de provincies Utrecht, Noord-Holland en Brabant. De gratis applicatie laat van elk gebouw twee foto's zien en een korte beschrijving.

Gerrit Rietveld

Gerrit Rietveld bouwde woonhuizen, villa's, vakantiehuizen en openbare gebouwen zoals scholen. Het Van Gogh Museum is hier een bekend voorbeeld van. Hij was een pionier in het zogenaamde Nieuwe Bouwen, een verzameling van verschillende bouwstijlen en radicale stedenbouwkundige vernieuwingen.

Rietveldjaar

Donderdag start in Utrecht het Rietveldjaar om 8:00 uur met het uitdelen van speciale Rietveld-krentenbollen. Ook wordt er een speciaal Rietveld Magazine uitgegeven in samenwerking met het blad Eigen Huis & Interieur. Het hele jaar door zijn er activiteiten rondom het werk en het leven van Gerrit Rietveld. Kijk voor het hele programma van het Rietveldjaar op de website.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-23 09:56:07 - 165