Attracties Efteling dicht door onderhoud

Efteling |  
Nieuws door

Pagode blijft tot half juli gesloten

24 juni 2010 Toerisme Kaatsheuvel, Noord-Brabant De Efteling is sinds kort 365 dagen per jaar geopend. Hartstikke leuk, maar wel met de nodige gevolgen. Attracties hebben nog steeds onderhoud nodig en daar hebben bezoekers last van.

Trekpleisters als de Pagode en Villa Volta waren dik een maand dicht wegens groot onderhoud. "Het is nu eenmaal zo dat attracties een opknapbeurt nodig hebben", vertelt Koen Sanders, woordvoerder van de Efteling. "Vroeger kon dat buiten openingsdagen om, nu zijn bezoekers altijd aanwezig." Bezoekers weten wel al ver van tevoren welke attracties dicht zijn. "Op de website is te lezen welke attracties gesloten zijn en dit wordt nog eens aangegeven op de parkeerplaats."

Droomvlucht

De Pagode en Villa Volta zijn bekende publiekstrekkers van de Efteling. Maar ook in de tijd dat deze gesloten waren, kwamen mensen met bosjes naar Kaatsheuvel. "We zorgen er namelijk voor dat dezelfde soort attracties dan wel open zijn. Fata Morgana en de Droomvlucht zullen nooit tegelijkertijd gesloten zijn. Net als de Python en de Vliegende Hollander". Vanaf begin juni is Villa Volta weer geopend met af en toe een kleine storing. "Een storing kun je niet voorkomen en gebeurt buiten het groot onderhoud om helaas ook nog wel eens." Het onderhoud aan de Pagode duurt door een technisch probleem wat langer. De Efteling hoopt deze attractie vanaf 16 juli weer te openen.

Joris en de Draak

Vanaf 1 juli draait er een nieuwe attractie in het pretpark: Joris en de Draak. In deze nieuwe, dubbele, houten racerachtbaan worden de bezoekers verdeeld over twee banen: water en vuur. De bezoekers strijden tegen elkaar om de snelste tijd, waarbij de draak hard met vuur spuugt. "Deze attractie maakt niet gebruik van een nieuwe techniek. Daardoor zijn er ook nog geen storingen ontstaan. Dat was bij de Vliegende Hollander op het begin wel het geval", vertelt Sanders.

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:16:39 · Gepubliceerd: 2010-06-24 16:22:15 - 1002