1

Houd het koel tijdens een dagje uit

Tips om af te koelen

DagjeWeg.NL Rubrieken Nieuws door

archief oud artikel 29 juni 2010 Opmerkelijk Een hittegolf is nooit fijn. Ook niet als je van plan bent om een dagje uit te gaan met de kinderen. DagjeWeg.NL geeft enkele tips om te zorgen dat de familie niet oververhit raakt.

- Bij een dagje uit is er altijd wel koud water aanwezig. Wie regelmatig de mouwen van zijn t-shirt nat maakt, heeft continu een lekker fris gevoel. Drink veel water, want hierdoor ga je meer transpireren en geeft je lichaam meer hitte af.

- Kleed je luchtig met natuurlijke materialen, zoals katoen, zijde en linnen. Belangrijk is dat je kiest voor lichte kleuren. Soms is het slim om meerdere laagjes over elkaar te dragen, om zo de zon af te schermen.

- Neem een waaier mee tijdens een dagje uit. Natuurlijk verplaatst een waaier alleen lucht, maar het zorgt wel voor een aangenaam briesje.

- Smeer de huid in met een lekkere lotion en dan het liefst in de variant pepermunt. Pepermunt geeft de huid een fris gevoel en koelt goed.

- Ga je ergens onderweg eten? Kies dan voor een 'pittig' restaurant. Heet voedsel stimuleert de transpiratie, wat ervoor zorgt dat het lichaam sneller afkoelt. De endorfine in kruidig voedsel zorgt voor een aangenaam gevoel, waardoor de hitte snel wordt vergeten.

- Bekijk de film Ice Age, lees een boek over bergbeklimmen op de Mount Everest of denk aan een vakantie op de noordpool. Wie koud denkt, krijgt het ook een stuk kouder.

Klaar voor een dagje uit? Op DagjeWeg.NL staan meer dan 4.000 uitjes in Nederland en België!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 juni 2010 - 821