1

Meer binnenlands en inkomend toerisme

Helft toeristen gaat in eigen land op vakantie

Nieuws door

archief oud artikel 5 juli 2010 Toerisme Goed nieuws voor de toeristische sector: dit jaar overnachten meer Nederlanders en buitenlanders in ons koude kikkerlandje.

In de zomervakantie, die loopt van zaterdag 3 juli tot en met zondag 5 september, gaan 8,4 miljoen Nederlanders op vakantie. Meer dan de helft - 4,3 miljoen mensen - gaan naar het buitenland, terwijl 4,1 miljoen toeristen in eigen land blijven. Dit is een stijging van 100.000 in vergelijking met vorig jaar.

Ook komen dit jaar 50.000 meer buitenlandse toeristen naar Nederland. In totaal brengen 2,5 miljoen buitenlanders een bezoekje aan één of meerdere provincies.

Volgens het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen blijft op vakantie gaan voor Nederlanders belangrijk, maar de manier waarop wijzigt: korter, dichterbij en minder uitgaven. Ook boeken mensen steeds later hun vakantie. Het moment van vertrek ligt dichter bij het boekmoment.

De meeste buitenlandse toeristen komen uit België en Duitsland. Maar verwacht ook een grote stroom van Britten, Amerikanen, Italianen en Spanjaarden.

Eén ding is zeker: deze zomer wordt het gezellig druk in Nederland!

Boek je vakantie voordelig en snel via DagjeWeg.NL. Een hotel of bungalow? DagjeWeg.NL zoekt de laagste prijs op!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 5 juli 2010 - 133

Dit past bij 'Meer binnenlands en inkomend toerisme'