1

Bezoek een kerk virtueel

Google Street View nu ook in Utrechtse kerken

Nieuws door

archief oud artikel 6 juli 2010 Cultuur Utrecht, Utrecht Een groot aantal Nederlandse attractieparken zijn al virtueel te bezoeken met Google Street View. Nu is het de beurt aan de kerken. Neem een kijkje in een Utrechtse kerken met kerkenkijken.nl.

Om kerkinterieurs van binnen te bekijken hoef je niet meer op stap. Alle kerken in de stad Utrecht zijn sinds kort van binnen gefotografeerd op dezelfde manier als Street View van Google.

Niet alle kerken waren per Street View bereikbaar. Sommige straten in Utrecht zijn niet door de bekende Google-auto gefotografeerd, bijvoorbeeld in voetgangersgebied. Het zou jammer zijn als de prachtige Utrechtse kerken een virtueel bezoekje moesten missen. Daar is nu een oplossing voor gevonden: kerkenkijken.nl.

Domkerk

In totaal is er nu zo'n 75.600 kilometer aan Nederlandse wegen opgenomen in Street View. Het is mogelijk een virtuele reis door Nederland te maken van Groningen naar Maastricht. Even binnen kijken bij de buren of een wandelingetje maken tussen de kerkbanken van de Domkerk: en dat allemaal vanachter het bureau.

DagjeWeg.NL beklom de Domtoren. Lees het enerverende artikel over de Utrechtse klim naar boven!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 juli 2010 - 468

Dit past bij 'Bezoek een kerk virtueel'