Extreem weer: onweer en hagel

Houd de paraplu's in de aanslag

Alle overdekte uitjes Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2010 Natuur Het KNMI heeft maandagochtend een waarschuwing afgegeven voor extreem weer. Houd de paraplu's maar vast in de aanslag, want in het oosten is de storm al begonnen.

"De buien kunnen plaatselijk grote hoeveelheden neerslag veroorzaken: in het oosten tot lokaal zeventig millimeter. Verder kans op hagel en windstoten tot mogelijk honderd kilometer per uur", vertelt DagjeWeg.NL-weerman Jan Visser. De buien verlaten in de loop van vanavond het noordoosten van het land.

Wateroverlast

Angstaanjagende, grijze wolken vervangen snel de blauwe lucht van afgelopen tijd. "Mensen worden gelokt door het mooie weer, gaan wandelen of varen. Maar ze moeten heel alert zijn", aldus een woordvoerder van het KNMI. Volgens het KNMI is er door de grote hoeveelheid neerslag ook kans op wateroverlast.

Warm blijft het nog wel. De temperatuur loopt vandaag in het westen op naar circa 25 graden, in het oosten en zuidoosten kan het lokaal 31 graden worden.

Maar ook als de regen met bakken uit de lucht valt, is er genoeg leuks te doen. Kijk op DagjeWeg.NL voor een overzicht van alle binnenactiviteiten.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 juli 2010 - 407