1

Toch rondvaart voor Oranje

Zilveren plak verdient huldiging

Rijksmuseum Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 12 juli 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Ondanks de kater na het verlies van Oranje op het WK voetbal in Zuid-Afrika, viert Amsterdam dinsdag groot feest. Het Nederlands elftal mag trots zijn op de zilveren plak en krijgt dinsdag toch een rondvaart door de Amsterdamse grachten.

Eerder zou Oranje alleen een rondvaart maken bij winst van de wereldbeker. De rondvaart gaat vooraf aan de huldiging op het Museumplein. De gemeente heeft in overleg met de spelers besloten toch een rondvaart in het programma op te nemen. ''Zo krijgen de fans de kans om hun helden te zien en te steunen'', aldus burgemeester Eberhard van der Laan.

Museumplein

De spelers komen dinsdag rond 14:30 uur per helikopter aan bij het Marinecomplex op Kattenburg. Daarna gaan ze de grachten op voor een vaartocht van twee uur. De tocht eindigt tegen 16:45 uur bij het Rijksmuseum. Daarna wordt het elftal tussen 17:00 en 17:45 uur gehuldigd op een podium op het Museumplein.

Het publiek wordt geadviseerd ruim op tijd naar Amsterdam te reizen met het openbaar vervoer. De binnenstad zal zo goed als onbereikbaar zijn met de auto.

Huldiging EK 1988

Combineer de huldiging met een leuk uitstapje in Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 juli 2010 - 3684