Test de teek met Care Plus-tekentest

Borreliabacterie: ja of nee?

Nieuws door

archief oud artikel 13 juli 2010 Natuur Tref je na een lange boswandeling teken aan op je lichaam? Controleer dan even of je geprikt bent door een teek met de beruchte borreliabacterie. Dat kan namelijk met de Care Plus tekentest.

Wie gestoken wordt door een teek met de borrelia bacterie, loopt risico dat hij of zij de ziekte van Lyme krijgt. Dit is een ernstige infectieziekte, die het zenuwstelsel aantast. Eén op de vier teken is besmet met de borreliabacterie. Een snelle diagnose is dus belangrijk.

Bij veel mensen verschijnt een rode ring als ze geprikt zijn door een teek met de borreliabacterie. Maar niet bij iedereen! Stop de verwijderde teek voor de zekerheid in een afsluitbaar buisje met een paar druppels van een bijgeleverde vloeistof, stamp het geheel fijn met een houten stampertje, zuig het op met het pipet en doe twee tot drie druppels op de testcassette.

Een rood streepje bij de C betekent dat de test gelukt is; een rood streepje bij de T betekent dat de teek besmet is met de borrelia bacterie. De Care Plus tick-test is verkrijgbaar voor 9,95 euro bij de apotheek of drogist.

Geniet van een dagje uit in de natuur. Kijk op DagjeWeg.NL voor tips.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 13 juli 2010 - 1058

Dit past bij 'Test de teek met Care Plus-tekentest'