Veel jonge dieren in GaiaPark Kerkrade

GaiaPark Kerkrade Zoo |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Al meer dan 400 dieren geboren sinds de opening in 2005

21 juli 2010 Natuur Kerkrade, Limburg Het gaat goed met GaiaPark Kerkrade Zoo. Er worden veel kleintjes geboren en afgelopen weekend mocht het park de 2.000.000ste bezoeker verwelkomen.

GaiaPark Kerkrade Zoo is niet zomaar een dierentuin. Dit jaar is het park door ZooSite, voor de derde keer op een rij, uitgeroepen tot het mooiste dierenpark van Nederland en België. In de Uitjestest van de NS krijgt het park de beste waardering van alle dierentuinen in Nederland. Ook op DagjeWeg.NL scoort de dierentuin goed en de bezoekers reageren over het algemeen enthousiast. Niet voor niets zag dit park in haar korte bestaan al 2.000.000 bezoekers door de poorten wandelen. Op 1 juni vierde GaiaPark haar vijfjarig bestaan, afgelopen weekend werd het 2.000.000ste kaartje verkocht.

Geboortegolf

In het park zijn in de afgelopen jaren meer dan 400 dieren geboren. Neem bijvoorbeeld de doodshoofdapen waar al 63 kleintjes het levenslicht zagen. Ook bij de penseelzwijnen en beverratten kwamen maar liefst 35 jongen ter wereld. Op dit moment zijn in GaiaPark Kerkrade onder andere jonge muskusossen, lynxen, wolven en verschillende baby-aapjes te zien. Ook de kleine gorilla Mosi van nog geen half jaar oud, scharrelt vrolijk rond in zijn verblijf.

Bedreigde diersoorten

In de moderne en ruime dierentuin is veel groen te vinden en leven de dieren in grote verblijven. Omdat het park pas vijf jaar bestaat wordt er nog hard gewerkt aan het uitbreiden van de dierencollectie. Hiervoor bouwt Gaiapark speciale leefgebieden, om meerdere soorten bij elkaar te laten leven in een natuurlijke omgeving. In het najaar start het park met de bouw van een volledig nieuwe leefomgeving voor onder andere Afrikaanse leeuwen en gieren.

GaiaPark Kerkrade Zoo kiest bewust voor in het wild bedreigde dieren om bezoekers bewust te maken van de kwetsbaarheid van de aarde. Door mee te doen aan fokprogramma's helpt de dierentuin om de populatie van bedreigde diersoorten in stand te houden. In de toekomst wil de dierentuin ook plaats bieden aan bijzondere dieren zoals bruine Kamtsjatka-beren en Siberische tijgers.

In Limburg is een hoop te beleven! Kijk op de speciale pagina over Limburg voor reportages, nieuwtjes en natuurlijk de leukste uitstapjes!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-21 12:46:10 - 565