Bataviawerf krijgt uniek admiraliteitskanon

Bataviawerf |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kanon krijgt plek op De 7 Provinciën

22 juli 2010 Toerisme Lelystad, Flevoland De Bataviawerf in Lelystad krijgt op 26 juli een vroeg zeventiende-eeuws admiraliteitskanon van de Holland America Lijn.

Het pronkstuk maakte deel uit van de kunstcollectie aan boord van de ms Statendam en de ms Westerdam. Komende maandag meert de ms Westerdam aan bij de Cruise Terminal Rotterdam, waarna een hijskraan het zware gevaarte van boord op de kade takelt. Diezelfde dag wordt het kanon vervoerd naar Lelystad.

De Bataviawerf reconstrueert schepen uit de gouden eeuw. Zo voltooiden medewerkers eerder het VOC-schip Batavia. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het Admiraliteitsschip De 7 Provinciën van Michiel de Ruyter. Dit beroemde oorlogsschip was het eigendom van de Admiraliteit van Rotterdam, net als het kanon.

Holland America Lijn

De Holland America Line is een cruisemaatschappij met vijftien schepen. De Nederlandse thuishaven van het bedrijf is in Rotterdam. Dit jaar komt daar één nieuw schip bij: de ms Nieuw Amsterdam. Het is het op één na grootste schip in de vloot en het 81e schip van de Holland America Line.

Dagje naar de Bataviawerf

Zin om 350 jaar terug in de tijd te reizen? Ga dan met het hele gezin naar de Bataviawerf. Zie hoe schepen vroeger werden gebouwd en neem een kijkje aan boord van een historisch schip!

Lelystad, wat is daar eigenlijk te doen? DagjeWeg.NL kent alle uitjes in en rondom de hoofdstad van Flevoland!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-21 19:07:48 - 201