1

Reuzenlelie Hortus Haren bloeit toch

Bloem hield bezoekers voor de gek

Hortus Haren Nieuws door

archief oud artikel 22 juli 2010 Natuur Haren, Groningen Dat de natuur zich niet laat sturen bleek in Hortus Haren, waar een bijzondere reuzenlelie zich niet wilde openen. Bezoekers gingen maandagnacht teleurgesteld naar huis. Een paar uur later opende de bloem zich alsnog.

Zeventig bloemenliefhebbers stonden maandagnacht beteuterd te kijken. Eindelijk zou de reuzenlelie in Hortus Haren bloeien. Maar helaas, het was vals alarm. Toen de lelie maandagavond een ananasachtige geur verspreidde, kregen zeventig mensen een sms met het bericht dat de lelie zou gaan bloeien. Maar toen het eenmaal zover zou zijn, bleek de plant zich nog niet te willen openen. Bezoekers gingen teleurgesteld naar huis.

Victoria Amazonica

"Uiteindelijk is de bloem een paar uur later gaan bloeien", vertelt een woordvoerder van Hortus Haren. "Dinsdagochtend kleurde de bloem van wit naar lichtroze." De nacht daarop kleurde de lelie van lichtroze naar paars.

Het bloeien van de bloem van de Victoria Amazonica is altijd een bijzondere gebeurtenis. De bloemen van de lelie bloeien doorgaans niet meer dan twee nachten per jaar. "Het kan zijn dat er nog een bloemknop aan de lelie verschijnt. Dan kunnen we binnenkort weer genieten van een bloeifestijn." Verschijnt de nieuwe knop niet, dan moeten liefhebbers toch echt tot volgend jaar wachten.

De lelie in bloei

Ook een bloemenliefhebber? Vind een hortus bij u in de buurt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 juli 2010 - 452

Activiteiten Hortus botanicus Haren

Binnen enkele weken te bezoeken

Hortus Animali


Hortus Animali, 14de beelden expo in de Hortus Botanicus in Haren, Dynamiek van ruimtelijke sculpturen in een natuurlijke omgeving, 25 kunstenaars met meer dan 100 kunstwerken