Reuzenlelie Hortus Haren bloeit toch

Hortus Haren | Nieuws door

Bloem hield bezoekers voor de gek

22 juli 2010 Natuur Haren, Groningen Dat de natuur zich niet laat sturen bleek in Hortus Haren, waar een bijzondere reuzenlelie zich niet wilde openen. Bezoekers gingen maandagnacht teleurgesteld naar huis. Een paar uur later opende de bloem zich alsnog.

Zeventig bloemenliefhebbers stonden maandagnacht beteuterd te kijken. Eindelijk zou de reuzenlelie in Hortus Haren bloeien. Maar helaas, het was vals alarm. Toen de lelie maandagavond een ananasachtige geur verspreidde, kregen zeventig mensen een sms met het bericht dat de lelie zou gaan bloeien. Maar toen het eenmaal zover zou zijn, bleek de plant zich nog niet te willen openen. Bezoekers gingen teleurgesteld naar huis.

Victoria Amazonica

"Uiteindelijk is de bloem een paar uur later gaan bloeien", vertelt een woordvoerder van Hortus Haren. "Dinsdagochtend kleurde de bloem van wit naar lichtroze." De nacht daarop kleurde de lelie van lichtroze naar paars.

Het bloeien van de bloem van de Victoria Amazonica is altijd een bijzondere gebeurtenis. De bloemen van de lelie bloeien doorgaans niet meer dan twee nachten per jaar. "Het kan zijn dat er nog een bloemknop aan de lelie verschijnt. Dan kunnen we binnenkort weer genieten van een bloeifestijn." Verschijnt de nieuwe knop niet, dan moeten liefhebbers toch echt tot volgend jaar wachten.

De lelie in bloei

Ook een bloemenliefhebber? Vind een hortus bij u in de buurt.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-22 11:45:14 - 411