De mooiste, duurste en slechtste attractieparken

Toverland | Redactioneel door

DagjeWeg.NL Uitblinkers 1

27 juli 2010 Toerisme Het ene attractiepark heeft kapotte attracties en dure consumpties; het andere park is ruim opgezet en zeer schoon. Wat zijn de beste en slechtste attractieparken in Nederland?

DagjeWeg.NL trekt in de reeks 'Uitblinkers' door heel Nederland, op zoek naar de beste, slechtste, duurste en goedkoopste uitjes van het land.

De goede: Toverland (Sevenum)


Geen overdreven toegangsprijs, veel interessante attracties en een eigen theater: Toverland is de trots van Limburg. Het park is voor een groot deel overdekt en heeft één van de snelste houten achtbanen van Europa. Durf jij een kijkje te nemen in het nieuwe Toverhuis, waarin je met een toverstaf allerlei geheimen ontdekt? "Mooi aangelegd en erg schoon en aantrekkelijk", zegt Joyce van Beek. "Er is veel aandacht besteed aan afwerking." Ook Miralda Boon Bos is tevreden over Toverland: "Toverland is een geweldig themapark voor jong en oud. Wij Limburgers kunnen heel wat, dat zie je aan Toverland."

De slechte: Kinderstad (Heerlen)


Kinderstad Heerlen is als een broodje met rotte haring: niet te verteren. De wc zit vol poep, er hangt overdreven veel reclame, de porties patat zijn klein en er gebeuren regelmatig ongelukken. "Mijn zoon rolde van het springkussen op de veiligheidsmatten, waar zich ijzer bevond", reageert Mirella. "Het gevolg: een hersenschudding. Het kinderfeeestje was meteen ten einde." Ook Annemarie's dochter kreeg te maken met een ongeluk. "Mijn dochter is van de 'klimvulkaan' gerold en tegen een ijzeren hek geknald. Een flinke snee boven haar oog! Wat doet daar nou een ijzeren hek?" Marietje is niet te spreken over de klantvriendelijkheid. "Ik probeer al weken een bezoek te plannen, maar ze reageren op geen enkele mail." Vermijd dit park!

De dure: De Efteling (Kaatsheuvel)


Kom Goois meisje! Pak je BMW en scheur naar Kaatsheuvel voor de P.C. Hooftstraat onder de uitstapjes: De Efteling. Met een toegangsprijs van 29 euro per persoon neemt de Efteling een flinke hap uit je budget. Alleen Belgische attractieparken als Walibi en Bobbejaanland zijn duurder. Is de Efteling 29 euro per persoon waard? Jazeker! Het themapark in Kaatsheuvel is - in onze ogen - één van de leukste attractieparken van Nederland. Wie kent Lange Jan niet? En de Laven? Daarnaast heeft de Efteling bijzondere attracties, zoals de Vliegende Hollander en Droomvlucht. Dit mag je niet missen!

De goedkope: Het Grote Kabouterbos (Dronten)


Waar wonen de kabouters? In Het Grote Kabouterbos in Dronten! Wandel langs paddenstoelhuizen en eet heerlijke pannenkoeken. "Het is heel leuk opgezet en een hele ervaring voor de kinderen", zegt Heidi. "Onze kleine van bijna drie jaar wil elke dag wel naar het kabouterbos als het aan hem ligt." Ook D.M. den Hoet is erg tevreden over het Grote Kabouterbos. "De kinderen kunnen in allerlei kabouterhuisjes klimmen en spelen en rennen in het bos. Je kunt er ook heerlijk pannekoeken eten: het personeel is erg leuk tegenover kinderen."

Binnenkort gaat DagjeWeg.NL op zoek naar de uitblinkers onder de rondvaartboten!

6 reacties:

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:25:56 · Gepubliceerd: 2010-07-22 15:37:03 - 6050