IJsbanen gered van ondergang

De Uithof in Den Haag en Vechtsebanen in Utrecht krijgen make-over

De Uithof: ijsbaan, kartbaan en sneeuwbaan Nieuws door

archief oud artikel 29 juli 2010 Sport Den Haag, Zuid-Holland Schaatsbanen de Uithof in Den Haag en de Vechtsebanen in Utrecht blijven bestaan. Vorige maand werd voor de Uithof een faillissement aangevraagd en ook met de Utrechtse baan gaat het al langere tijd niet goed. Nieuwe eigenaars willen de banen nieuw leven inblazen.

Roerig jaar voor de Uithof

De ijs-, kart- en sneeuwbaan de Uithof in Den Haag was het afgelopen jaar regelmatig in het nieuws. Eerst stortte het dak in, vervolgens vatte een kart vlam en in februari lekte een amoniakleiding. Al met al geen goede tijd voor de schaatsbaan, want hierdoor liep de Uithof een hoop inkomsten mis. Daarnaast draaide de Uithof zelf voor een groot deel van de reparatiekosten op. In juni werd het faillissement aangevraagd. Horecaondernemer Eugene de la Croix en vastgoedman Wout van Reenen hebben het bewind overgenomen. Inmiddels wordt er flink verbouwd in het complex. Op 1 september moet de Uithof weer open gaan voor publiek.

Vechtsebanen krijgt make-over

Ook De Vechtsebanen in Utrecht krijgt binnenkort een make-over. Het recreatiecentrum heeft al lange tijd problemen met de betaling van rekeningen en heeft uitstel van betaling gekregen. Met de nieuwe eigenaar, vastgoedhandelaar Michael van de Kuit, moet de ijsbaan uitgroeien tot de tweede schaatsbaan van Nederland. In de winter kan er worden geschaatst, in de zomer komt er de mogelijkheid om te golfen. Op deze manier zijn er het hele jaar inkomsten en moet De Vechtsebanen weer goed gaan draaien. Van de Kuit heeft ervaring met uitjes: hij is onder andere eigenaar van Speelpark Oud Valkeveen en een aantal restaurants. Hopelijk weet hij ook van De Vechtsebanen weer een florerende onderneming te maken.

Zin om te schaatsen? DagjeWeg.NL weet waar je zijn moet!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-07-29 10:16:06 - 553