1

'Nederlandse attractieparken zijn veiliger'

Controle bij acht parken verminderd

Attractieparken in Nederland Nieuws door

archief oud artikel 3 augustus 2010 Toerisme De veiligheid in attractieparken is verbeterd in 2009. Dit zegt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA), die alle parken controleert. Omdat het veiliger is geworden, hoeft de nVWA nu minder vaak langs te komen.

Controle

De nVWA controleert attractieparken op veiligheid van de attracties, maar ook op de kwaliteit van het eten en drinken dat verkocht wordt. Verder houden ze in de gaten of te jonge bezoekers aan alcohol kunnen komen en of mensen roken op de werkplek. Hoe beter een park het doet, hoe minder vaak de nVWA langskomt.

Goede attractieparken

Er zijn in Nederland 24 parken die door de nVWA bezocht werden voor dit onderzoek. Acht parken doen het zo goed dat de nVWA het genoeg vindt om één keer in de drie jaar op controle te komen, of als er iets ernstig is gebeurd. Bij de overige parken komt de nVWA standaard één keer per jaar langs.

Ook op het gebied van eten en drinken zijn er zeven parken die de nVWA zelden zullen zien. Bij de zeventien parken die nog een jaarlijkse controle krijgen, was het voedsel niet zo zeer slecht maar werd er niet aan de wettelijke verplichtingen voldaan. Maar liefst 95 procent van de parken houdt zich aan de Drank- en Horecawet en Tabakswet. Welke parken het goed doen meldt de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit niet, maar Nederland kan met een gerust hart een leuk dagje uit.

Wat is nou het allerleukste attractiepark? En waar moet je beslist niet zijn? In de serie Uitblinkers gaat DagjeWeg.NL op zoek naar het mooiste, goedkoopste, duurste en slechtste park van Nederland.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 augustus 2010 - 358