1

Heerenveen nu al kampioen skûtsjesilen

Laatste wedstrijd skûtsjesilen strijd om bronzen plak

Ga een dagje uit in Friesland Nieuws door

archief oud artikel 6 augustus 2010 Sport Sneek, Friesland Met nog een wedstrijd te gaan is Heerenveen al verzekerd van het kampioenschap bij het SKS Skûtsjesilen in Friesland. Joure is sowieso tweede. Wie met het brons naar huis gaat wordt vandaag in de laatste wedstrijd beslist.

Grote voorsprong

Gisteren werd het kampioenschap beslist in een spannende wedstrijd op het IJsselmeer. In deze wedstrijd werd Joure eerste en Heerenveen tweede. Bij het Skûtsjesilen krijgt de winnaar 0,9 punt, de nummer twee krijgt twee punten, nummer drie drie punten enzovoorts. Het skûtsje met de minste punten wint de zeilwedstrijd. Doordat Heerenveen als tweede eindigde heeft de skûtsje een voorsprong van twaalf punten opgebouwd ten opzichte van Joure, de nummer twee. Zelfs als Heerenveen vandaag als laatste eindigt en daarmee veertien punten moet incasseren is het kampioenschap zeker. Alle boten mogen namelijk de slechtste wedstrijd wegstrepen en Heerenveen is nog niet lager dan de zevende plek geëindigd. Joure is verzekerd van een tweede plek.

Volg de wedstrijd

De wedstrijd van vandaag zal dus voornamelijk gaan om de derde plaats. De grootste kanshebbers hiervoor zijn Grou, Sneek en Earnewâld. De wedstrijd wordt gevaren op het Sneekermeer en begint om 14.00 uur. Kijkers kunnen het best vanaf het starteiland de wedstrijd bekijken. Op de website van de organisatie, de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen, kunnen de thuisblijvers via een volgsysteem de wedstrijd bekijken. Op de website van de Sneekweek zijn de beelden van de webcam op het starteiland te zien. De 75ste Sneekweek barst vanaf morgen los rondom Sneek.

Ga een dagje uit naar Friesland!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 6 augustus 2010 - 232