1

Ontdek De Pijp!

Fietsen of wandelen met echte Amsterdamse anekdotes

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

10 augustus 2010 bijgewerkt: 30 juli 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Wie Amsterdam écht wil meemaken, moet een bezoek brengen aan De Pijp. Om er zeker van te zijn dat je tijdens een bezoek helemaal niets mist, kun je vanaf nu terugvallen op een wandel- en fietsroute. Mét echte Amsterdamse anekdotes.

De Pijp is een uniek deel van onze hoofdstad. Het is een echte Amsterdamse volksbuurt met een rijke historie en gezellige straatjes waar genoeg te zien is.

De boekjes met plattegrond zijn verkrijgbaar bij de Amsterdamse VVV's en kosten 2.50 euro. Graag verklappen we alvast enkele hoogtepuntjes die je in het boekje en tijdens je wandeling of fietstocht zeker te weten tegenkomt: het Huis met de Kabouters uit 1884, De Dageraad - een pronkstuk van de Amsterdamse school uit 1920 - en het beeld van de uit de Pijp afkomstige volkszanger André Hazes.

Wie denkt dat de route alleen maar Hollandse pracht en praal vertoont, heeft het mis. De Pijp is een multiculturele buurt, dus passeer je vele nationaliteiten: van Syrische restaurants tot Turkse kruideniers en Spaanse winkeltjes.

De wandeling en fietstocht door De Pijp duren allebei ongeveer 1,5 uur. Ook aan de internationale gasten is gedacht: de route is in het Nederlands, Duits, Engels, Frans en Italiaans verkrijgbaar. Het is zelfs mogelijk om je eigen audiotour te volgen. Deze is beschikbaar in het Engels en Nederlands en kun je zelf downloaden via www.exploreamsterdam.nl.

Meer interessante fietsroutes en wandeltochten zijn te vinden op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-08-10 08:23:30 - 1483


-advertentiepositie-