Orang-oetans op turnles

Bijzondere kunstjes in Ouwehands Dierenpark

Ouwehands Dierenpark Nieuws door

archief oud artikel 12 augustus 2010 Natuur Rhenen, Utrecht Slingeren aan lianen, in bomen klimmen en koprollen maken. Hoe werkt dat ook alweer? De orang-oetans in Ouwehands Dierenpark krabben zich nog eens achter de oren; ze kunnen het zich niet meer herinneren. Daarom krijgen ze aanstaande vrijdag turnles van topturner Epke Zonderland!

De orang-oetans hebben onlangs een geheel nieuw buitenverblijf gekregen. Hierin staan bomen van wel tien meter hoog. Ook zijn er een soort liftjes gemaakt waarmee voedsel onverwachts naar boven wordt getransporteerd. Hartstikke hip, maar de orang-oetans snappen er niks van. Het lijkt erop dat ze het klimmen en slingeren helemaal zijn verleerd.

Gelukkig zijn de apen leergierig en denkt turner Epke Zonderland de dieren wel in de nok van het verblijf te krijgen. Hij traint de orang-oetans vrijdag 13 augustus vanaf 13.00 uur. En u kunt daar natuurlijk bij zijn!

Orang-oetans zijn normaal gesproken gek op klimmen, maar de exemplaren in het Ouwehands Dierenpark moeten er gewoon weer even inkomen. Gelukkig kunnen ze hun hart ophalen in hun nieuwe verblijf. Hier staan acht grote bomen. Vanuit één boom kunnen ze op de grond komen, de andere zeven bieden die kans niet. Daardoor kunnen bezoekers van het Ouwehands Dierenpark gewoon onder de zeven bomen doorwandelen en de apen van dichtbij bekijken.

Aapjes kijken of leeuwen bewonderen? De mooiste dierentuinen van Nederland staan op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 augustus 2010 - 467