Ontdek veelzijdig IJmond

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Er is veel te doen in Noord-Holland

13 augustus 2010 Toerisme IJmuiden, Noord-Holland Nog geen geschikte vakantie gevonden? Of op zoek naar een leuk weekendje weg? Dan is veelzijdig IJmond echt een aanrader. Alles is er te vinden op het gebied van natuur, recreatie en cultuur.

Ruim 100 jaar geleden werd het Noordzeekanaal gegraven. Dit gebeurde met de hand! Zo konden grote zeeschepen gemakkelijk naar het Amsterdamse IJ varen. Tegenwoordig horen IJmuiden, Wijk aan Zee, Beverwijk, Uitgeest, Heemskerk en Velsen tot de regio en die plaatsen zijn zeker een bezoekje waard! In het IJmuider Zee- en Havenmuseum wordt de bezoeker ondergedompeld in een zee van avontuur. Leer alles over de geschiedenis van IJmuiden door de vele historisch overblijfselen die er in het museum te zien zijn.

Cultuur en historie

Lekker uit eten, een dagje China of kitesurfen. Het kan allemaal in IJmond!

Wandelen en fietsen

Rond IJmuiden liggen veel natuurgebieden, waar de fietser of wandelaar zomaar Schotse Hooglanders kan tegenkomen. Of breng een bezoek aan Duinpark Paasdal in Wijk aan Zee en speel midgetgolf in de mooie omgeving.

Zee en duinen

Lekker uitwaaien, een strandwandeling of gewoon van het zonnetje genieten kan op het strand van IJmuiden. Voor iedereen die van wat meer actie houdt zijn er veel mogelijkheden. Vliegeren, varen in een zeekano of kitesurfen het kan allemaal op de stranden. Neem ook een kijkje bij de rode vuurtoren van IJmuiden.

Eten en drinken

De IJmond biedt keuze genoeg wat eten en drinken betreft. Voor heerlijke Oosterse gerechten is China Town Holland echt een aanrader. Het is onderdeel van de Beverwijkse Bazaar, de grootste overdekte bazaar van Europa. Fans van de Franse, Italiaanse, Spaanse of Hollandse keuken hebben eveneens een ruime keuze. Bovendien heeft de IJmond een eigen visafslag, dus visliefhebbers kunnen bij visrestaurants hun hart ophalen.

Wedstrijd

Enthousiast geworden? Doe dan mee met de prijsvraag en speel het IJmondspel. Win een heerlijk weekend veelzijdig IJmuiden en verblijf in het prachtige NH Hotel Marquette. Of win een diner voor 4 personen in het Filmhuis van Beverwijk!

Vind nog meer leuke uitjes in de regio Noord-Holland op de UIT-kalender van DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-08-13 15:42:09 - 1647