Zomer volgens het boekje

Een zomers boek en lekker eten doen wonderen

Redactioneel door

archief oud artikel 23 augustus 2010 Toerisme Zon, zon, wat verlangen we er naar! Nu de regen ons zelfs in augustus regelmatig achtervolgt en ons in een herfstige stemming dreigt te dwingen, is het tijd voor actie. Met deze zomerse boeken tover je de zomer zo terug in huis. En met mooi weer lezen ze nog beter in de tuin of op het strand.

De omgeving is zo vergeten met een spannend boek op schoot. Een felle lamp op de bladzijden gericht en het is net alsof je op het strand ligt. Met het nieuwste boek van de Nederlandse schrijfster Simone van der Vlugt kijkt niemand meer op of om. Een spannende achtervolging, een baby en een interessante ontmoeting. En vooral de ontknoping is volgens de lezer verrassend goed!

Op klaarlichte dag – Simone van der Vlugt. Koop het boek op bol.com!

Zomerse gerechten

Op een terras of in de tuin in een zachte avondzon, de zomer is mooi. Maar ook met regen kun je het zomerse gevoel terughalen. Kook samen met Nigella Lawson de lekkerste zomerse gerechten. Salades, sappige Italiaanse en Spaanse schotels en zoete toetjes die smelten op de tong. Neem bijvoorbeeld de trifle met jam en bosvruchten.

Voor altijd zomer – Nigella Lawson. Koop het boek op bol.com!

Familiegeheimen

Menig Nederlandse man en vrouw liet zich meevoeren door Haar naam was Sarah van de schrijfster Tatiana de Rosnay. Haar tweede boek ontrafelt net als het eerste een geheim. Een broer en zus brengen een weekend door aan zee op het eiland Noirmoutier, waar ze in hun kinderjaren de zomer doorbrachten. Hier komen ze tot een schokkende ontdekking over hun familie. Een verleden dat de één wil laten rusten en de ander naar boven wil halen. Het boek brengt de lezers tot nadenken. Hoe goed ken jij je moeder?

Die laatste zomer – Tatiana de Rosnay. Koop het boek op bol.com!

Tienerroman

De vier vriendinnen Bridget, Carmen, Lena en Tibby hebben weinig tijd om elkaar te zien. En dan staat de zomer voor de deur! Ieder gaat zijn eigen weg, maar ze delen één ding: een spijkerbroek. De broek reist hen achterna naar hun vakantiebestemmingen en is getuige van bijzondere avonturen. Een heerlijk zomers boek voor tienermeiden. Geen zin in lezen? Het boek is ook verfilmd, dus koop dan de film.

Vier vriendinnen, 1 spijkerbroek - Ann Brashares. Koop het boek op bol.com! Of koop de film Sisterhood of the Traveling Pants op bol.com!

Spanning

Het boek van Stieg Larsson staat al lange tijd in de Libris Top 10 thrillers. De meeste lezers zijn laaiend enthousiast over dit eerste deel van een bloedstollende trilogie. Journalist Mikael Blomkvist wordt door grootindustrieel Henrik Vanger ingehuurd om de nooit opgeloste moord op zijn nicht Harriet te onderzoeken. Samen met zijn tegenpool Lisbeth Salander, een jonge compliceerde vrouw, vormt Mikael een sterk team om het onderzoek tot een goed einde te brengen. Maar in de familie vol met vetes en vreemde personen ontrafelt zich een gruwelijke geschiedenis. Eenmaal gegrepen laat dit boek je niet meer los!

Mannen die vrouwen haten - Stieg Larsson. Koop het boek op bol.com!

De volgende twee delen van de trilogie zijn:

Haal alles uit de zomer! DagjeWeg.NL zit boordevol ideeën voor een dagje weg!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 augustus 2010 - 480

Dit past bij 'Zomer volgens het boekje'