1

Bouw mee aan het legomuseum

Replica Rijksmuseum van lego

Museum Volkenkunde Nieuws door

archief oud artikel 19 augustus 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Leer van de ervaren legobouwers tijdens de Uitmarkt in Amsterdam. Op het BankGiro Loterij Museumpodium bouwen zij samen met het publiek het Rijksmuseum Amsterdam van lego.

De opening van het nieuwe culturele seizoen start gewoontegetrouw met de Uitmarkt in Amsterdam. Theatergezelschappen, musea, ze doen allemaal hun best om bezoekers te trekken. De BankGiro Loterij komt wel heel origineel voor de dag. Met behulp van ervaren legobouwers maakt het publiek een replica van het Rijksmuseum. En wie raadt hoeveel legosteentjes er nodig zijn wint een reis naar Denemarken!

Steentje bijdragen

Met de actie wil de BankGiro Loterij het publiek er op wijzen dat het cultureel erfgoed het waard is om te behouden. Iedereen kan namelijk bijdragen aan de renovatie van het Rijksmuseum door deel te nemen aan de BankGiro Loterij.

Nieuwe tentoonstellingen

Zo'n vijftig musea presenteren op het podium van de BankGiro Loterij hun nieuwe tentoonstellingen. Ook het Museum Volkenkunde geeft de bezoekers de kans om te bouwen. Om de verwachte tentoonstelling Mana Maori onder de aandacht te brengen bouwt het publiek mee aan een Maori-kano.

Neem ook een kijkje op de Uitmarkt en ga een dagje naar Amsterdam!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 augustus 2010 - 646