Christelijk uit je dak

 
Nieuws door

Flevo Festival ook dit jaar weer een spektakel

19 augustus 2010 Cultuur Bussloo, Gelderland Vier dagen lang muziek, gebed en verdieping. Vanaf vandaag staat Bussloo in het teken van het Xnoizz Flevo Festival. De place to be voor christelijke jongeren.

Voor 'friends, faith and music', breng een bezoek aan het Flevo Festival!

Dit jaar bezoeken veel BN'ers het festival. Onder anderen CDA'er Ruud Lubbers, fractieleider Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, Marijke Helwegen en het presentatieduo Knevel & Van den Brink zullen diverse debatten leiden. Voor iedereen is er wat wils. Er zijn workshops te volgen, er worden toespraken gehouden en er zijn theater- en cabaretvoorstellingen.

Tenten

De meeste jongeren hebben hun tent opgeslagen op het festivalterrein bij Apeldoorn en zijn vier dagen lang van de partij. Dit jaar treden er grote christelijke bands uit binnen- en buitenland op, zoals Trinity en NewWorldSon.

Bezwaren

Voor het derde jaar op rij spanden omwonenden een kort geding aan tegen de vergunning van het festival op het evenemententerrein in Bussloo. De buurtbewoners zijn bang voor geluidsoverlast en willen niet dat het festival tot 's avonds laat duurt. De rechter concludeerde maandag dat de organisatie en de gemeente voldoende maatregelen hebben genomen om ernstige overlast te voorkomen.

Openluchtkerkdienst

Het festival wordt zondagochtend afgesloten met een openluchtkerkdienst. De organisatie verwacht dat er 14.000 jongeren naar de dienst komen. Het Xnoizz Flevo Festival is het grootste christelijke festival van Europa.

Bekijk het Xnoizz Flevo Festival ook in de uitkalender van DagjeWeg.NL.

Bekijk het Xnoizz Flevo Festival ook in de uitkalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2015-08-28 13:41:20 · Gepubliceerd: 2010-08-19 14:35:44 - 595

Dit is interessant