1

Ziet u ze ook vliegen?

Nieuwe ANWB Vogelgids Europa in de winkel

Nieuws door

archief oud artikel 20 augustus 2010 Natuur Heeft u dat ook wel eens? U wandelt door het bos en ziet opeens een vogel voorbij schieten. Of u hoort vanuit het struikgewas een zoet gezang. Wat is het? U hoeft het zich niet meer af te vragen, want u kunt het gewoon opzoeken!

De zeer bekende vogelaar Lars Svensson schreef een nieuwe ANWB Vogelgids Europa en deze ligt nu in de winkel. In de gids staan ongeveer 900 vogelsoorten beschreven.

Wat ook leuk is, zijn de nauwkeurige beschrijvingen van de vogelgeluiden. Even een testje. Weet u welke vogel dit is? KuucklieVIE, kuucklieVIE, tixi tixi tixi, PII-eh, truu-truu-truu. De zanglijster natuurlijk! Svensson beschrijft de geluiden stap voor stap waardoor geen vogelgeluid meer zonder betekenis blijft.

Kleurentekeningen helpen u om de vogels die u ziet vliegen te herkennen. Ook zijn in het boek kaarten opgenomen met de trekroutes en broedgebieden van vogels.

Het vogelboek is nog niet verkrijgbaar, maar ligt vanaf woensdag 1 september in de winkel. Het boek kost 32.95 euro. U koopt de ANWB Vogelgids via de ANWB-site, ANWB-winkel of de boekhandel.

De leukste uitjes in de natuur staan op DagjeWeg.NL! Of lees het laatste nieuws over vogels.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 augustus 2010 - 192

Dit past bij 'Ziet u ze ook vliegen?'