1

Beer pakt meisje

Hap, slik, weg...?

Eifel Zoo Nieuws door

archief oud artikel 20 augustus 2010 Opmerkelijk Voor een gezinnetje uit Holland begon in een Duitse dierentuin, vlakbij Trier, een horrorverhaal. De dierentuin, de Eifel-Zoo, had met lage hekjes een zwarte beer afgeschermd van het publiek. Voor het driejarige jongste dochtertje was het hekje geen bezwaar. Ze klom eroverheen en viel in de berengracht.

Een zwarte beer, een hok, een berengracht en een laag hekje. Zet daar kleine kinderen bij en er gebeuren ongelukken. Lage hekjes nodigen uit om te klimmen, wat de kleine Amber in de late namiddag van de 18e augustus dan ook deed. Haar vader kreeg de schrik van z'n leven, bedacht zich geen moment en sprong haar achterna. Deze daad van vaderliefde redde Amber het leven. Vader en kind raakten zwaargewond, en herstellen nu in Duitse ziekenhuizen van hun verwondingen.

Veiligheid

De Telegraaf van vandaag meldt dat de directie van de dierentuin niet wil reageren. Volgens enkele andere Nederlandse bezoekers is het hekje ook veel te laag. Voorlopig is de zwarte beer opgesloten in de binnenruimten. Het lijkt dan ook verstandig om eerst de hekken flink hoger te maken. Eerdere uitbraken bewijzen dat dierentuinen het niet altijd even nauw nemen met de veiligheid van het publiek. Op internet vraagt de directrice zich af of de schuld bij haar ligt, of bij de ouders die misschien beter zouden moeten opletten. De Aziatische zwarte beer, of kraagbeer, staat bekend als zeer gevaarlijk. Andere dierentuinen schermen hem goed af.

Video

Hieronder een filmpje van bezoekers van de dierentuin uit Lünebach / Pronsfeld. Het lijkt meer een uitgebreide kinderboerderij, dan een omgeving om beren te houden. Op het volgende filmpje staat de bewuste beer, op minuut 1:25.

Lezersfoto

DagjeWeg.NL kreeg een mooie foto van de betreffende beer toegestuurd.

De zwarte beer in Eifel-Zoo
Foto: Marijke Benneker, Lunebach - Eifel

Lees een kort interview met de vader in De Telegraaf en het Duitse verslag op RP Online.

De veiligheid van mens en dier blijft altijd een aandachtspunt. Lees de volgende verhalen met spectaculaire ontsnappingen en de gevolgen daarvan:

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 augustus 2010 - 1918