1

Carnaval met macabere ontknoping

Schietpartij tijdens Rio aan de Rijn in Arnhem

Dagje uit in Arnhem Nieuws door

archief oud artikel 23 augustus 2010 Cultuur Arnhem, Gelderland Het zomercarnaval Rio aan de Rijn op de Markt in Arnhem werd zaterdag ruw verstoord. Een nog onbekende schutter bracht één man om het leven en verwondde twee anderen. Twee verdachten zijn opgepakt.

Rond 19:10 uur gisteravond kreeg de politie van Arnhem een melding van een schietpartij. Net voor het slotfeest van het zomercarnaval Rio aan de Rijn op de Markt schoot een man gericht op een 48-jarige Hagenaar. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Twee omstanders raakten gewond.

Geplande aanslag

Volgens getuigen leek de schietpartij op een geplande aanslag en zou het slachtoffer de schutter kennen. Na het incident ontstond grote paniek op het plein en de mensen stoven uiteen. De politie heeft inmiddels twee mannen opgepakt. Eén van hen is vermoedelijk de schutter.

De organisatie van Rio aan de Rijn is ontsteld over het voorval en betuigt zijn medeleven met de slachtoffers en hun familie. Van verschillende kanten is de organisatie gevraagd zich door het voorval niet te laten beïnvloeden. Ook is aan hen gevraagd om in de toekomst het zomercarnaval wel door te laten gaan.

Video gemaakt na schietincident

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 23 augustus 2010 - 764