1

Uitmarkt Amsterdam

Vier het begin van het culturele seizoen op de Uitmarkt

Stadsschouwburg Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 27 augustus 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De regen dreigde roet in het eten te gooien, maar de Uitmarkt Amsterdam gaat dit weekend gewoon door. En dat is een feestje waard. Kom dit weekend naar de Uitmarkt in Amsterdam en laat je verrassen door nieuw talent, dans, zang, kunst en cabaret.

Hoewel het weer dit weekend geen reden tot juichen geeft, doet het aanbod van de Uitmarkt in Amsterdam dit wel. Bezoekers dompelen zich onder in een bad van kunst, cabaret, muziek en dans. DagjeWeg.NL geeft tips voor het weekend op de Uitmarkt.

Zaterdag

Stimuleer de schilderkunst van de kids en kom naar Kids@work. Hier schilderen kinderen zaterdag om 15:00 uur met z'n allen een schilderij van Vincent van Gogh. Ieder kind schildert zijn of haar eigen stukje en uiteindelijk vormt dit samen een levensgroot schilderij. Leuk: het resultaat is ook op internet nog eens te bekijken.

Zaterdagavond om 19:30 uur is de Grote Zaal van de Stadsschouwburg het toneel van Orkater. Dit theatergezelschap speelt Richard III, een Shakespeare met muziek van Tom Waits. En om 20:00 uur start de try-out van Tjeerd Bomhof, de zanger van de rockband Voicst. Genoeg te doen op zaterdag!

Zondag

Alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud kunnen optreden op het UPC-podium. Geef je op en speel samen met 300 andere deelnemers de sterren van de hemel. En, je hoeft niet eens een instrument te kunnen bespelen! Op zondagavond speelt de 17-jarig Kim Hoorweg haar jazz-, funky- en soulmuziek in de Koorzaal van het Concertgebouw. Een grote belofte voor de toekomst!

Video Kim Hoorweg

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 augustus 2010 - 564