Appie Baantjer overleden

Slokdarmkanker werd schrijver fataal

Baantjer Speurtocht Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 30 augustus 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Appie Baantjer, de geestelijk vader van rechercheur de Cock, is zondag op 86-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een kort ziekbed.

Baantjer werkte zelf bijna veertig jaar bij de Amsterdamse politie, eerst als politieagent en later als rechercheur. Zo kwam hij aan inspiratie voor zijn misdaadromans, met in de hoofdrol zijn alter ego De Cock. Van zijn boeken werden meer dan zeven miljoen exemplaren verkocht. In 1995 startte de gelijknamige televisieserie met Piet Römer in de hoofdrol als De Cock.

Lees alles over het leven van Baantjer op Wikipedia.

Condoleance

Volgens uitgeverij De Fontein werd begin augustus bij de schrijver een agressieve vorm van slokdarmkanker geconstateerd. De laatste dagen werd Baantjer verzorgd in een hospice in Alkmaar. Vrijdag 3 september is er een condoleancebijeenkomst in de Bonifatiuskerk in Medemblik. Hierbij is iedereen welkom. De schrijver wordt in besloten kring begraven.

Treed in de voetsporen van Baantjer

Niemand kan Appie Baantjer als rechercheur evenaren. Maar tijdens een Baantjer Speurtocht in Amsterdam kunnen deelnemers een poging doen om ook een moord op te lossen. Wie vindt de dader? Ontspannen kan in Café Lowietje, waar De Cock al zijn briljante ingevingen kreeg. Initiatiefnemer van deze speurtocht, Raoul Serrée, is in overleg met de gemeente Amsterdam om de laatste wens van Appie Baantjer in vervulling te laten gaan. Op paard en wagen nog eenmaal een rondje over 'zijn' wallen.

Ga een dagje uit naar de stad van Baantjer: Amsterdam!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-08-30 12:24:27 - 306