Positief Plopsa in Nederland minder populair

Plopsa Indoor Coevorden |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Plopsa Indoor Coevorden is 'te duur en te klein'

8 september 2010 Toerisme Dalen, Drenthe "Te duur, te klein en eigenlijk gewoon een leuk aangeklede kermis". Zo beoordelen de bezoekers van DagjeWeg.NL Plopsa Indoor Coevorden. Het eerste Plopsapark in Nederland opende ruim vier maanden geleden haar deuren voor het publiek. De organisatie blikt terug op een succesvolle eerste periode. Maar de Nederlandse bezoekers zijn heel wat minder positief...

Plopsa Indoor Coevorden is heel tevreden over de eerste vier maanden. "De bezoekersaantallen van mei tot en met de zomer zijn prima", zegt woordvoerster Liesbeth van Wachbeke. "Als het zo doorgaat, halen we de 400.000 bezoekers in een jaar. Dat is meer dan de 350.000 bezoekers die we hadden ingepland."

Vind alle Plopsaparken op DagjeWeg.NL.

De beoordelingen op DagjeWeg.NL zijn heel wat minder positief. Met twaalf reacties van bezoekers komt Plopsa Indoor Coevorden op DagjeWeg.NL uit op een schamele 5,8. Dat is afgerond net een voldoende, maar geen cijfer om over naar huis te schrijven. Bezoekers klagen vooral over de entreeprijs. Die zou veel te hoog zijn. "De entreeprijzen waren fors voor wat je krijgt. Je kunt het meer vergelijken met een bezoek aan de kermis, alleen is het wat leuker aangekleed allemaal", vindt Hanny die op 23 augustus een bezoek bracht aan het park. Woordvoerster Liesbeth van Wachbeke snapt wel hoe dit komt. "Elk Plopsapark is anders", zegt Wachbeke. "De Nederlandse bezoekers zijn Plopsaland De Panne gewend. Dit is een enorm attractiepark van 30 hectare groot. Plopsa Indoor Coevorden is een heel ander soort park. Veel kleiner en meer geschikt voor de jonge bezoeker. Mensen komen met een verkeerde verwachting naar Coevorden. Die verwachting proberen wij ook steeds meer weg te nemen."

Attracties

Ook zouden er te weinig attracties zijn voor kinderen kleiner dan één meter. "Bij het meten bij de kassa's bleek mijn zoon 96 centimeter en kreeg dus een Plop-stempel. Het zoontje van mijn nicht was 94 centimeter en kreeg een Bumba-stempel. We moesten voor beide kinderen 7,50 betalen. Mijn zoontje mocht in bijna alle attracties en die van mijn nicht mocht dus zo ongeveer nergens in", vertelt mevrouw Hoek. "Plopsa Indoor Coevorden is juist bedoeld voor de kleinere kinderen tussen de twee en de acht jaar", zegt Van Wachbeke. "Voor oudere kinderen is het hier minder geschikt." De Caroussel, De Scheve Schuit, De Bumbaspeeltuin, K3 disco, Het Vlot, de Bootjes; dit zijn allemaal attracties waar kinderen, kleiner dan één meter, ook in mogen. Soms onder begeleiding en soms alleen. Op de website van het park staat per attractie aangegeven wie waar in mag. Sommige attracties zijn niet toegestaan voor kinderen onder de 96 centimeter. Maar voor hen zijn er dan weer andere attracties.

Beoordelingen

"Wij doen ook zelf veel onderzoek naar de mening van de bezoeker", vertelt Van Wachbeke. "Uit deze onderzoeken blijkt een tevredenheidsfactor van 90 procent. En van deze negentig procent raadt 80 procent andere mensen aan om naar Coevorden te komen." De DagjeWeg.NL-bezoeker hoort niet bij deze enthousiaste geënquêteerden. "Samen met € 6,- voor het parkeren waren we € 77,50 kwijt en binnen een half uurtje klaar!", zegt een boze familie Huisman. "Wij hebben niet het idee dat het park te klein is. Wij hebben zelf een verblijfsduur van 4,5 uur vastgesteld. Daarvoor is een prijs van € 16,50 heel redelijk", vindt Van Wachbeke. "Dat is ook precies dezelfde entreeprijs als voor ons andere indoorpark in Hasselt. Deze prijs zal ook gelijk blijven. Klagen over entreeprijzen en horecaprijzen is denk ik ook universeel. Voor de Efteling betaal je inmiddels ook al € 31,-. Die zullen ook wel eens klachten ontvangen", denkt de woordvoerster.

Zelf de proef op de som nemen in Plopsa Indoor Coevorden? Dit zijn de plus- en minpunten van de DagjeWeg.NL-bezoekers die het park eerder bezochten.

Plus
  • Rolstoelvriendelijk
  • Leuke Studio 100-figuren
  • Overdekt en dus altijd goed weer
Min
  • Entreeprijzen te hoog
  • Klein park
  • Weinig attracties voor kinderen onder één meter

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 19:10:45 · Gepubliceerd: 2010-09-08 10:34:43 - 10628