Monumentale deuren zwaaien open

Artis ZOO Amsterdam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Leukste activiteiten Open Monumentendag 2010

9 september 2010 Cultuur Helemaal voor niks in de mooiste gebouwen van Nederland rondneuzen? Dat kan dit weekend tijdens de Open Monumentendag op 11 en 12 september. Het thema is De Smaak van de 19e eeuw. Proef eens een hapje!

Artis – Speciaal voor Open Monumentendag zijn het Apenhuis, het Vogelhuis en Het Groote Museum in Artis open voor publiek. Deze drie rijksmonumenten stammen uit het begin van de 20e eeuw en zijn zeker de moeite van het bekijken waard. De gebouwen worden op dit moment gerestaureerd, dus grijp deze kans om dit van dichtbij te bekijken. Reserveer snel kaartjes.

Rijksmuseum

Rijksmuseum – Het Rijksmuseum in Amsterdam is sinds 2003 maar beperkt open en het hoofdgebouw zit op slot. Maar dit weekend draait de sleutel om en is het hoofdgebouw twee dagen open. Iedere 15 minuten is er een rondleiding van 10:00 uur tot 17:00 uur. Een rondleiding duurt ongeveer 45 minuten. En als u er toch bent, bekijk dan ook de nieuwste tentoonstelling: Rembrandt en Jan Six. Een Amsterdamse vriendschap.

Oud Blijdorp

Diergaarde Blijdorp – Zien hoe de entree van Diergaarde Blijdorp er vroeger uit zag? Kom dan dit weekend naar de dierentuin, waar de monumentale entreehal in ere is hersteld. Grote toegangshekken, kassa's en de Winkel van Sinkel. Alles is weer zoals in 1940, net na de bouw van Blijdorp. En om de voltooiing van de entree te vieren mag iedereen voor slechts 10 euro naar binnen.

Varend monument

Den Haag- In Den Haag kun je op een actieve manier kennis maken met een monument, namelijk: een varend monument! De antieke Salonboot is versierd met bijzondere details, zoals artdecolampen en tramramen. Speciaal voor de Open Monumentendag mag iedereen na reserveren voor maar vijf euro aan boord stappen. Varend langs het oude Havenkantoor en familiepark Drievliet komt de Salonboot uit bij de buitenplaats Hofwijck. Reserveer snel kaartjes voor de Salonboot!

Muziek in Utrecht

Utrecht - Open Monumentendag in Utrecht is één groot muziekfeest. Zaterdagmiddag van 14:00 uur tot 14:45 uur trekt het Tamboerkorps en het harmonieorkest van Muziekvereniging De Bazuin door de Maliebaan en speelt oud Nederlandse marsliederen. Ook in het Stadhuis en het Polmanshuis klinkt muziek, onder andere liederen van Brahms. In Muziektent Lepelenburg start om 15:30 uur en 16:30 uur een wervelende zang- en dansshow.

Proeven in Groningen

Groningen - Open Monumentendag start in Groningen in de Martinikerk, waar de geloofsbeleving in de 19e eeuw centraal staat. Wie de smaak van deze eeuw wil proeven kan terecht bij de Open Universiteit. Het kookboek van Escoffier, meesterkok uit de 19e eeuw, diende als inspiratie voor de hapjes en drankjes. Kom gezellig mee eten!

Op zoek naar meer schoonheid in ons land? Bezoek dan de UNESCO Werelderfgoederen in Nederland.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-09-09 11:40:21 - 802