Wonen als Charlie Chaplin

Veilinghuis Christie's veilt inboedel Chaplin

Veilinghuis Christie's Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 21 september 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Dineren aan zijn eettafel en slapen in zijn hemelbed, vanaf vandaag kan het. Veilinghuis Christie's Amsterdam veilt vandaag veertig meubelstukken en kunstvoorwerpen van de overleden filmster Charlie Chaplin.

De veertig meubelstukken en andere voorwerpen komen uit de Zwitserse villa Le Manoir de Ban. Hier bracht de drievoudige Oscarwinnaar Charlie Chaplin de laatste jaren van zijn leven door. Sinds vrijdag waren de stukken te bewonderen in het veilinghuis Christie's in Amsterdam. Hier gaan ze vandaag en morgen onder de hamer. Wie iets aan wil schaffen moet tussen de 80 en de 18.000 euro uittrekken.

Hemelbed

Topstuk van de veiling is het hemelbed van Chaplin. Dit Louis XVI hemelbed heeft een geschatte waarde van 4000 tot 6000 euro. In dit witte hemelbed met bloemetjesmotief slaapt het vast heerlijk! De inrichting van de slaapkamer is compleet met een leunstoel en een voetenbank met dezelfde gebloemde bekleding. Kom gratis een kijkje nemen bij het veilinghuis Christie's in Amsterdam op een laatste glimp op te vangen van Chaplin's huis.

Charlie Chaplin

Charlie Chaplin was een Engelse artiest en de meest beroemde filmster tijdens de opkomst van de bioscoopfilm in de Verenigde Staten. Zijn bekendste rol was die van The Tramp, de zwerver, een mannetje met het bekende kleine snorretje. Charlie Chaplin overleed in 1977 in zijn slaap.
"A day without a laugh is a wasted day." - Charles Chaplin

Fragmenten uit de film City Lights

Bekijk de meubels van Charlie Chaplin en ga meteen een dagje uit in Amsterdam

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 september 2010 - 199