1

Twitter gehackt

Grote bug dupeert uitstapjes op Twitter

Nieuws door

archief oud artikel 21 september 2010 Opmerkelijk Twitter is vanmiddag gehackt. De populaire sociale netwerkdienst heeft een bug die het hele systeem in de war brengt. De mobiele versie van Twitter, m.twitter.com, werkt wel.

Veel culturele bedrijven hebben er last van. Zo ook het Dolfinarium. "Ja, wij hebben er ook last van", zegt Bert van Plateringen van Dolfinarium Harderwijk. "Ik zie allemaal rare berichtjes. Maar volgens mij heeft iedereen hetzelfde probleem. "Ik probeerde net zelf een berichtje te plaatsen maar dan zegt Twitter dat dat niet mogelijk is." Vooral de rare codes vallen op. "Van veel van onze volgers krijgen we rare Tweets binnen, zoals een zwart balkje. We moeten het maar even afwachten." Voorlopig even geen Tweets van het Dolfinarium.

Javascript injectie

De 'hacker' (Mr. Jack) heeft gebruik gemaakt van een manier om JavaScript (een programmeertaal die uitgevoerd wordt in de web-browser) uit te laten voeren via zijn tweets. Hij heeft niet gewone tekst geschreven in zijn tweet, maar JavaScript code. Websites zijn meestal beveiligd tegen deze 'JavaScript injectie', maar de makers van Twitter.com hebben dat blijkbaar niet goed genoeg gedaan.
Twitter is gemaakt met de programmeertaal Ruby on Rails, waar dit 'lek' vrij vaak voorkomt, maar gelukkig ook heel eenvoudig weer is op te lossen. Lees meer over de technische reden op tweakers.net.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 september 2010 - 320

Dit past bij 'Twitter gehackt'