1

Dassen mogen niet verhuizen

Recreatiepark Cuijk drijft dassenfamilie uit

Wikipedia - Dassen Nieuws door

archief oud artikel 28 september 2010 Natuur Cuijk, Noord-Brabant Liever zeshonderd vakantiehuizen dan een schattige dassenfamilie. Dat is de mening van gemeente Cuijk. Die wil de dassenfamilie Dommelsvoort verhuizen naar een nieuwe leefomgeving, maar Den Haag weigert tot nu toestemming te geven.

Een verhuispremie van één miljoen euro en een compleet nieuwe burcht met dertig kilometer aan lanen, fruitbomen en houtwallen en acht weken gratis voedsel na de verhuizing. Er wordt alles aan gedaan om het de dassenfamilie zo veel mogelijk naar de zin te maken, zo is te lezen in De Telegraaf. Maar de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Gerda Verburg, weigert toestemming te geven voor de verhuizing. Volgens de minister moeten er nog steeds aan een paar voorwaarden worden voldaan, voordat de vergunning wordt afgegeven.

Lees de geschiedenis van dassen op Wikipedia.

Bedreigd

VVD-Kamerlid Helma Lodders heeft haar vraagtekens bij de één miljoen euro. "Is zoveel geld voor één dassenfamilie wel proportioneel? Het is beestje is helemaal niet meer bedreigd." Het recreatiepark, waarvoor de dassen moeten verhuizen, zou veel werkgelegenheid opleveren. Maar gemeente Cuijk moet zich eerst nog even buigen over de gemaakte afspraken met het ministerie van LNV, voordat de dassen de verhuisdozen moeten pakken. Tot die tijd kunnen wandelaars rondom Cuijk nog genieten van de mooie zwart-witte beestjes.

Wat kiest u? Een dassenfamilie of een recreatiepark? Reageer hieronder!

Ga een dagje uit naar Cuijk en bewonder de dassen zelf.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 september 2010 - 224