Dierenpark Emmen bijna failliet

Onderzoeksbureau legt schuld bij organisatie

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 12 oktober 2010 Toerisme Emmen, Drenthe Een dagje naar Dierenpark Emmen? Wees er snel bij. Het gaat namelijk zo slecht met de dierentuin dat het failliet gaat als er niet snel wordt ingegrepen.

In 2007 werd de dierentuin door het testpanel van de ANWB nog als leukste dierentuin beoordeeld. Nu is er minder goed nieuws. Onderzoeksbureau UNO onderzocht de financiële situatie van het park in opdracht van de gemeente Emmen. De resultaten waren verre van positief. Vooral de organisatie van de dierentuin zorgt voor problemen. Volgens het onderzoeksbureau is deze log en bureaucratisch. "We moeten zo snel mogelijk omvormen naar een flexibele, moderne organisatie. Ik sluit niet uit dat dat banen gaat kosten", zegt directeur Frankwin van Beers.

Bekijk het overzicht van alle dierentuinen in Nederland op DagjeWeg.NL.

Wintersluiting

Naast het verminderen van de personeelskosten met dertig procent zouden het sluiten van het park in de winter en een nieuwe attractie oplossingen kunnen zijn. Voor de nieuwe attractie heeft Dierenpark Emmen al een idee. Deze moet worden vormgegeven op de nieuwe locatie van het park. Het nieuwe park, waarvan de eerste fase naar verwachting in 2015 gereed zal zijn, omvat een vijftal werelden, waarin natuur en cultuur elkaar ontmoeten. Zo wordt een bezoek aan het park een echte belevenis en moeten bezoekers veel langer blijven rondkijken. "Dierenpark Emmen wordt met dit plan zo nieuw, uniek en onderscheidend, dat het een goed uitzicht biedt voor de toekomst", aldus de dierentuin.

Verbouwing

De nieuwe dierentuin kost ongeveer 190 miljoen euro. Daarvan moet nog 120 miljoen euro door investeerders worden opgebracht. Dit was voor de gemeente reden voor onderzoek. De verbouwplannen gaan wel gewoon door. "Het wordt een zware tijd", zegt Van Beers. "Het domste wat we kunnen doen, is stil gaan zitten. Het park moet weer onder de aandacht komen."

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 oktober 2010 - 567