1

Bezuinigingen treffen Nationaal Historisch Museum

Directeur wil naar tijdelijke locatie

Nationaal Historisch Museum Nieuws door

archief oud artikel 14 oktober 2010 Cultuur Arnhem, Gelderland Het nieuwe kabinet gaat hard bezuinigen op de cultuursector. Erik Schilp, directeur van het Nationaal Historisch Museum, is onzeker over de bouw van zijn museum en wil als noodoplossing naar een tijdelijke locatie.

De bouw van het museum is nog steeds niet gestart. Het gebouw gaat 100 miljoen euro kosten en verwacht wordt dat het museum 500.000 bezoekers per jaar gaat ontvangen. De toen nog staatssecretaris van Cultuur, Marja van Bijsterveldt, gaf een tijd geleden aan dat het museum een plan moet maken voor 50 miljoen euro. Maar dit ziet de directie niet zitten. Ook de hoge bezuinigingen zorgen voor een onzekere toekomst van het museum. Dan maar een tijdelijke locatie. Volgens Schilp staat er veel erfgoed leeg en hij vindt het geen probleem om daar gebruik van te maken. Dit zegt hij in de Volkskrant.

Bezuinigingen

Schilp snapt dat ook het Nationaal Historisch Museum een bijdrage moet leveren aan de noodzakelijke bezuinigingen. Wel vindt hij dat deze bezuinigingen niet alleen goed ondernemerschap en spaargedrag afstraffen, maar dat ook de komst van Nationaal Historisch Museum zo steeds onzekerder wordt.

Locatie

Waar het museum precies moet komen te staan is ook nog steeds onduidelijk. De Tweede Kamer besloot in 2009 dat het museum naast het Nederlands Openluchtmuseum moet komen te staan. Maar de directie heeft nog steeds een voorkeur voor een locatie aan de Rijn.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 oktober 2010 - 394