1

Laatste manuscript Louis Couperus

Manuscript beroemde schrijver in Deventer

Nieuws door

archief oud artikel 15 oktober 2010 Geschiedenis Deventer, Overijssel De beroemde schrijver Louis Couperus worstelde met zijn laatste manuscript: 'Elyata, een sproke van de Historie'. Toch voltooide hij dit laatste verhaal in 1915. Vanaf vandaag is dit manuscript te zien voor publiek in het Historisch Museum Deventer. Het schrijven is eigendom van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer.

Het manuscript van Louis Couperus was het eigendom van een particulier. Door de Vereniging Vrienden van de bibliotheek is het schrijven nu in handen van Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer. Deze vereniging overhandigt het schrijven vandaag officieel. Sinds vrijdag is het oude manuscript te zien in de tentoonstelling Tien Eeuwen Topstukken. Rijkdom van Deventer boekenstad.

Handgeschreven

Zestien handgeschreven vellen papier vertellen het verhaal van een legende over het tragisch lot van de koningin der Gothen. Het manuscript is vanaf nu onderdeel van de Couperuscollectie en wordt ook digitaal toegankelijk. In de tentoonstelling Tien Eeuwen Topstukken. Rijkdom van Deventer boekenstad krijgt het verhaal een plaats tussen de topstukken uit het Stadsarchief en Athenaeumbibliotheek Deventer.

Bezoekersinformatie

'Tien Eeuwen Topstukken. Rijkdom van Deventer boekenstad',
Historisch Museum Deventer
12 oktober 2010 tot en met 16 januari 2011

Toegangsprijs: €4,- voor volwassenen en gratis voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 15:35:33 · Gepubliceerd: 15 oktober 2010 - 401

Dit past bij 'Laatste manuscript Louis Couperus'