1

Simone van der Vlugt wint NS Publieksprijs

Nieuws door

archief oud artikel 18 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Het boek Op klaarlichte dag van Simone van der Vlugt heeft de NS Publieksprijs gewonnen. Met een kwart van de stemmen ging Van der Vlugt voor de volle overwinning.

De schrijfster kreeg in het Amsterdamse Concertgebouw een geldbedrag van 7500 euro, een sculptuur van Jeroen Henneman en een treinabonnement. Het verhaal gaat over een jonge vrouw die op de vlucht is voor haar gewelddadige ex-vriend.

CPNB

In totaal brachten iets minder dan 33.000 mensen via internet een stem uit voor de NS Publieksprijs, de enige literaire prijs waarbij lezers een winnaar kiezen. De prijs werd voor de 24e keer uitgereikt. Deze keer door Herman Koch, die vorig jaar de prijs won.

Lezers konden tussen 5 september en 15 oktober online stemmen. De andere genomineerden waren De Vastgoedfraude van Vasco van der Boon en Gerben van der Marel, Mama Tandoori van Ernest van der Kwast, Godenslaap van Erwin Mortier, Dorsvloer vol confetti van Franca Treur en Cruise van Suzanne Vermeer.

Lees meer nieuws over boeken op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 oktober 2010 - 638

Dit past bij 'Simone van der Vlugt wint NS Publieksprijs'