Cinekid 2010 vol fantastische verhalen

Inspiratie voor de herfstvakantie |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Cinekid filmfestival voor kinderen start woensdag

19 oktober 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Magische wezens en wonderlijke werelden, het Cinekid filmfestival staat dit jaar in het thema van Fantastische Verhalen. De première van Briefgeheim was het eerste voorproefje, maar woensdag start het programma voor de hele week.

In Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam draaien vanaf morgen de nieuwste kinderfilms en televisieseries. Het thema van het filmfestival, dat ieder jaar in de herfstvakantie volle zalen trekt, is Fantastische Verhalen. Ga op stap met de GVR (Grote Vriendelijke Reus) en sta midden tussen de insecten met Erik of het klein insectenboek.

Cinekid deelt tijdens het festival verschillende prijzen uit, zoals de Cinekidleeuwen voor film en de Cinekid Kinderkasten voor televisie. Ook de Nieuwe Media Award wordt uitgereikt aan het beste nieuwe mediaproduct voor kinderen, bijvoorbeeld dvd's, websites of games. Films van over de hele wereld, van Zuid-Afrika tot Australië, doen mee in de internationale competitie. Ook een nieuwe Nederlandse ster doet mee in deze strijd, namelijk Briefgeheim, naar het gelijknamige boek van Jan Terlouw.

Stel zelf een programma samen voor Cinekid. Vind het hele programma van Cinekid festival.

Witte Leeuw

Eén van de kanshebbers is de Zuid-Afrikaanse speelfilm Witte Leeuw. Dit verhaal gaat over een jong leeuwtje. Een jonge krijger probeert dit bijzondere witte dier tegen de boze buitenwereld te beschermen. Ook televisieseries beleven hun première tijdens het filmfestival. Zoals Docklands over een groep kinderen die een ruig havengebied als speelplaats gebruiken.

Kleuters

Voor kleuters is er een nieuwe animatieserie met de populaire hondjes Woezel en Pip. In het Medialab maken de kinderen hun eigen filmpje met hun favoriete tekenfiguren. Ook draaien er bekende films zoals Ernst, Bobbie en het geheim van de Monta Rossa en is een oude bekende terug, namelijk: Pippi Langkous!

Medialab

Behalve lui achterover hangen in de zachte bioscoopstoelen, gaan kinderen ook actief aan de slag. Een animatiefilm inspreken of leren acteren van de regisseurs van SpangaS? Dromen komen uit in het Medialab. Wie weet word jij de nieuwe Dolfje Weerwolfje en speel je in een film naar het boek van Paul van Loon.

Lees meer nieuws over films op DagjeWeg.NL. Of vind inspiratie voor een dagje uit in de herfstvakantie.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-19 10:34:00 - 912