Winterpret in winterwonderland Den Haag

Schaatsen en zwieren op Haags Malieveld

Een ijsbaan in de buurt zoeken Nieuws door

archief oud artikel 21 oktober 2010 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Winterwonderland in Den Haag is verschoven naar december 2011. Het Malieveld in Den Haag is vanaf 19 januari het centrum van winterpret! Paradice, het grootste ijsattractiepark van Europa, komt dan voor anderhalve maand naar Nederland.

Het ijsattractiepark Paradice haalt alles uit de kast om de verwachte honderdduizenden bezoekers te vermaken. Van curling tot schaatsen en gamen: er is voor ieder wat wils. Vanaf 19 januari kan iedereen genieten van winterse taferelen.

Schaatsen en flaneren

In het ijsparadijs valt van alles te beleven. Zo is er een twintig meter hoge ijsberg waar twee ijsglijbanen uitkomen. Met luchtkussens roetsj je hier met grote vaart van af. Voor de gamers onder ons is er Gamedome, een iglotent waar de gameliefhebber zich begeeft in de virtuele winterwereld. In het ijstheater valt te genieten van ijsdansvoorstellingen. Natuurlijk laat de bezoeker zelf ook de schaatskwaliteiten zien: er zijn twee openluchtijsbanen met een totale oppervlakte van 6.138 vierkante meter.

Koek en zopie

Met vier verschillende horecapaviljoens, diverse kiosken en verkooppunten van warme chocolademelk, glühwein en broodjes worst heeft het ijsattractiepark ook aan de inwendige mens gedacht. Voor een lekker drankje is er het ijscafé. De temperatuur is er -15 graden en alles is er van ijs.

Groen als winters gras

Het ontwikkelen van een tijdelijke ijsbaan vormt een belasting voor het milieu. Daarom kiest ijsattractiepark Paradice voor groene stroom en recyclebaar materiaal.

Vind alle ijsbanen van Nederland op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-21 09:47:47 - 3117