Dubbele boete voor besneeuwde zomerbanden

Duitsland verplicht rijden met winterbanden

  Nieuws door

25 oktober 2010 Toerisme Enschede, Overijssel Een wintersportvakantie wordt pas echt veilig met winterbanden. Duitsland vindt winterbanden zo belangrijk dat het land de boete verdubbelt voor automobilisten die met zomerbanden rijden als er sneeuw ligt.

De boete voor het rijden met winterbanden in de sneeuw wordt verhoogd van 20 naar 40 euro. Als er door de zomerbanden ook nog eens een gevaarlijke situatie ontstaat, wordt de boete 80 in plaats van 40 euro. De Duitse minister van Verkeer, Peter Ramsauer, wil dat in de hele Europese Unie dezelfde regels gelden voor het gebruik van winterbanden.

Enschede

Nederlandse fabrikanten hebben veel problemen met het leveren van winterbanden. "Fabrikant Apollo Vredestein uit Enschede kan niet voldoen aan de grote vraag naar winterbanden", meldt RTV Oost. Volgend jaar moeten deze problemen voorbij zijn. Vredestein breidt de productiecapaciteit uit naar zes miljoen banden, door middel van een nieuwe productiehal.

Volgens Autototaal Ede is het op tijd kopen van winterbanden erg belangrijk. "Een slimme chauffeur koopt winterbanden op tijd", zegt Martijn van Hunen. "Winterbanden zijn, ondanks de naam, niet specifiek voor de winter. Het hele najaar kun je al profijt hebben van winterbanden."

Ga op wintersport in eigen land

This text will be replaced

Bereid je goed voor op de winter en bekijk alvast de wintersportagina van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-10-25 14:14:11 - 784

Dit is interessant