Koop Dirk's laatste stoel

Meubilair onder de hamer

Veiling inboedel Scheringa Museum Nieuws door

archief oud artikel 28 oktober 2010 Opmerkelijk Het Scheringa Museum voor Realisme is nooit realiteit geworden. Na het verdwijnen van de kunstwerken, gaat ook nu ook de inboedel de deur uit. Tot en met maandag kan iedereen proberen een stuk uit het museum te bemachtigen.

Het museumgebouw in Spanbroek staat bijna helemaal leeg. De kunstcollectie is al verdwenen, na het faillissement van DS Art. Nu gaat ook het meubilair de deur uit tijdens een veiling. Het gaat om stoelen uit de kantine, kluisjes en bureau's. Wie nog een stukje uit dit ambitieuze gebouw wil, kan tot en met maandag bieden op de website van Troostwijk Veilingen.

De kunstcollectie van Dirk Scheringa had een onderkomen moeten vinden in een splinternieuw gebouw in Opmeer. Maar door het failliet van de DSB Bank kwam de financiering van het museum niet rond. Ook DS Art, waar het museum onder viel, werd failliet verklaard. De kunstcollectie kwam in handen van ABN Amro ter compensatie van de grote schulden van de DSB Bank. De collectie is nu eigendom van de Deutsche Bank.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 28 oktober 2010 - 421