1

Diergaarde Blijdorp voert actie

Rotterdamse #dierentuin protesteert tegen bezuinigingen

Diergaarde Blijdorp Nieuws door

archief oud artikel 29 oktober 2010 Opmerkelijk Rotterdam, Zuid-Holland Diergaarde Blijdorp strijdt verder tegen de voorgenomen bezuinigingen van de gemeente Rotterdam. De subsidie voor de dierentuin zou hierdoor dalen met 80 procent. Met deze voornemens vreest de dierentuin voor haar bestaan. Daarom zet Diergaarde Blijdorp op 3 november een kleine protestactie op touw.

Uit een motie van de coalitiepartijen in Rotterdam, VVD, CDA, PvdA en D66, blijkt dat ze bij de voorgenomen bezuinigingen blijven. Dit betekent een daling van 4,5 miljoen euro subsidie naar 800.000 euro per jaar voor Diergaarde Blijdorp. Wel verzoeken ze het college om hierbij nauw samen te werken met Blijdorp. Door deze motie ziet de dierentuin ruimte voor onderhandeling over het kortingsbedrag.

Commercieel Blijdorp

Want, zo stelt Diergaarde Blijdorp, anders komt de dierentuin al vanaf volgend jaar in ernstige financiële problemen. En kan de Rotterdamse dierentuin in de toekomst niet blijven bestaan. Dat Blijdorp in de motie als succesvolle commerciële instelling is beschreven in de motie, schiet ook in het verkeerde keelgat.

"Blijdorp is namelijk als Stichting Koninklijke Rotterdamse Diergaarde al sinds jaar en dag een erkende 'not-for-profit' instelling, dus zonder winstoogmerk en met ideële doelen op het gebied van recreatie, educatie en toegepast onderzoek", zo luidt de verklaring.

Actie

Op woensdag 3 november is er tussen 13.00 en 14.30 uur een extra commissievergadering op het stadhuis van Rotterdam. De commissie stemt dan over de ingediende moties. Vrienden, fans en medewerkers staan die dag klaar om duidelijk te maken dat: "Blijdorp moet blijven!" De diergaarde laten weten met meer acties te komen.

Vind alle dierentuinen op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 29 oktober 2010 - 861