Hét outdoorfestival

Voor meer info over bijvoorbeeld de prijzen en het voltallige programma kun je op deze site terecht. |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Voor de actieve buitesporters

12 april 2005 Almere, Zuid-Holland Op 17 april kun je je heerlijk uitleven in de buitenlucht. Dan vindt namelijk het Outdoorfestival in Almere plaats. Een festival met veel, heel veel activiteiten! Zo kun je bijvoorbeeld gaan boogschieten, abseilen of een potje paintball spelen.

Het stadslandgoed De Kemphaan

Op dit landgoed gaat het allemaal gebeuren. Het ligt even buiten Almere en is ideaal voor dit soort evenementen en activiteiten. Het is groen, biedt ruime parkeergelegenheid en is groot. Dit laatste is vooral voor het Outdoorfestival van groot belang. Er zijn namelijk zo ontzettend veel activiteiten, dat er meer nodig is dan een klein grasveldje!

Een kleine tip van de sluier

Doordat er zoveel activiteiten worden georganiseerd, is hier een kleine greep uit eht aanbod: - GPS-hike met portofoons - ATB, kruisboog en buksschieten - Kajakken en vlotteren - Boogschieten en Highland games - Touwbruggen en teambuilding - Klimmen en abseilen - Paintball - Mini bike parcours En dit zijn alleen nog maar een paar voorbeelden van het Senior Advanced Outdoor Trophy voor 16 jaar en ouder. Daarnaast is er ook nog de Junior Outdoor Trophy, voor 8 tot 12 jaar.

Tijdens het festival geven de leden van het Teva Skydiving Team een spectaculaire demonstratie. Met 200 kilometer per uur springen zij uit een vliegtuig vanaf een hoogte van 1,5 kilometer boven Almere. Na de ijzingwekkende vrije val en een aantal ontspannende zweefminuten aan hun fel oranje Teva parachutes landen zij op het demonstratie terrein van het Stadslandgoed De Kemphaan waarbij de snelheid bij de landing varieert van 50 tot 80 km per uur !

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2005-04-12 22:22:51 - 861