1

Madurodam in Bijlmer

Amsterdams #Madurodam versterkt band met #Antillen

Madurodam Nieuws door

archief oud artikel 3 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Er moet een tweede Madurodam komen. Dat vindt Ros Ristie, stadsdeelraadslid bij de gemeente Amsterdam. De tweede vestiging van het attractiepark moet in het Bijlmerpark komen.

Volgende week dient Ristie een voorstel in bij de gemeente voor het tweede Madurodam in Amsterdam Zuid-Oost.

Met deze nieuwe vestiging van Madurodam wil Ristie dat verzetsheld George Maduro ook in Amsterdam wordt geëerd. Maduro kwam oorspronkelijk uit Curaçao. In de Bijlmer wonen veel Antillianen. Het nieuwe Madurodam, zou de band tussen Antillianen en Nederland versterken.

Suriname

Het Amsterdamse Madurodam moet kleiner worden dan de vestiging in Den Haag. De mini-gebouwen moeten naast Nederland te maken hebben met Suriname, Indonesië en de voormalig Nederlandse Antillen. Ristie wil bijvoorbeeld de bauxietfabriek in Suriname nabouwen. Die speelde volgens hem een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog.

George John Lionel Maduro was een Nederlands student uit Curaçao die zich tijdens de Meidagen van 1940 als officier onderscheidde in de Slag om de Residentie. Na de capitulatie sloot hij zich aan bij het verzet. De miniatuurstad Madurodam is naar hem genoemd, evenals het Maduroplein waar de ingang van het park aan ligt. Lees de biografie van George Maduro op Wikipedia.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 3 november 2010 - 555