Knusse kerstfairs vol inspiratie

Paleizen en kastelen openen hun deuren voor #Kerst

Kerstmarkt Fluweelengrot van Valkenburg Redactioneel door

archief oud artikel 3 november 2014 Cultuur Het is alweer bijna zover en dan begint de zoektocht naar een mooie kerstboom. Maar haal je dit jaar weer de stoffige ballen van zolder, of is het tijd voor iets nieuws? Kastelen openen hun deuren om te laten zien hoe je een koninklijke kerst viert en hoe een kerstboom blauw bloed krijgt. Fijne kerstdagen!

Kerstfair Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Midden in de Betuwe, in de kom van rivier de Linge, ligt landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Van 11 tot en met 14 december 2014 vind je hier inspiratie voor de kerstdagen. Knisperende kampvuren, een dampend glaasje glühwein en tachtig stands vol inspiratie, maken deze dagen tot een kerstvoorproefje van stand. Maak een rondrit met de arrenslee, doe mee aan een workshop tafelstuk maken en werp een blik in het Huis Mariënwaerdt. Beleef op Mariënwaerdt het pure kerstgevoel.

Boek een Afrikaanse kerstvakantie, dichtbij huis!

Wilt u het kerstfeest een warm tintje geven? Geniet dan van een Afrikaanse kerstvakantie tussen de dieren op Vakantiepark Beekse Bergen. De hele kerstweek, van 21 december tot en met 31 december 2012, wordt beestachtig in een jungalow, inclusief kerstdiner en kerstbuffet. Fijne kerstvakantie!

Margriet Winter Fair

Kom helemaal in de sfeer van de feestdagen en de wintermaanden met de Margriet Winter Fair van 14 november tot en met 20 november 2014. Workshops, modeshows, proeverijen, kookdemonstraties, spetterende optredens van artiesten, ontmoetingen met auteurs, Margriet columnisten, inspiratie opdoen en natuurlijk heel veel kerstshoppen. Dat allemaal kan op de Margriet Winter Fair in Jaarbeurs Utrecht. Zing mee met Alderliefste of Jeroen van der Boom of koop alvast cadeautjes voor onder de kerstboom!

Country & Christmas Fair

Het prachtige Kasteel de Haar in Haarzuilens hult zich eind november helemaal in kerstsferen. Van 26 november tot 23 november 2014 is het namelijk weer tijd voor de Country & Christmas Fair. Heel veel lichtjes, vuurkorven, kerstbomen en een overdekte ijsbaan zorgen voor een fascinerend en onvergetelijk romantisch schouwspel. December is de maand van saamhorigheid, grandeur en feestelijke glamour en met de Country & Christmas Fair kom je in november al helemaal in die stemming.

Spirit of Winter

Kerst wordt pas echt koninklijk met Spirit of Winter op Paleis het Loo. Tijdens de fairdagen van 19 november tot en met 23 november 2014 klinkt er stemmige muziek langs de eeuwenoude lanen van Paleis Het Loo. De geur van warme, kruidige wijn vermengt zich met die van andere winterse kostelijkheden. En dat alles in een sprookjesachtige setting met als stralend middelpunt Paleis Het Loo. Het is er heerlijk wandelen over de lange lanen, en de leukste en mooiste ideeën opdoen voor de komende wintermaanden. De origineelste cadeautjes voor onder de kerstboom liggen voor het grijpen.

Kerst op Kasteel Heeswijk

In de robuuste waterburcht Kasteel Heeswijk geniet je op Eerste Kerstdag een heerlijke lunch. Buiten het kasteel zingen koortjes en branden de vuurkorven dat het een lieve lust is. Lichte bouillon van broccoli met een room van parmaham, een zeebaarsfilet met pastinaak, een winters stamppotje met een zachtgegaard kwartelfiletje en als afsluiter een dessert du chef in sushi style. Om je vingers bij af te likken, zo lekker! Vier het bijzonder winterfeestje mee op Kasteel Heeswijk.

Vind nog veel meer leuke kerstfairs op de kerstpagina van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2016-08-16 18:00:11 · Gepubliceerd: 2010-11-10 15:24:06 - 12891