NEMO beste kindermuseum

#MontBlancMuseumAwards

science center NEMO Nieuws door

archief oud artikel 12 november 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De allereerste uitreiking van de Mont Blanc Museum Awards is een feit. Science center NEMO werd gisteren verkozen als Beste Museum voor Kinderen. Ook museum Sjoel Elburg viel in de prijzen.

Nederland is met 800 musea een rijk land. Nergens is het aanbod zo divers, vindt de organisatie van de Mont Blanc Museum Awards. Om deze rijkdom te promoten en museumbezoek aan te moedigen, riepen zij de museumprijs in het leven.

De Mont Blanc Museum Award voor Beste Museum voor Kinderen ging naar science center NEMO in Amsterdam. Sjoel Elburg ging ervandoor met Beste Kleine Museum en het museum Beelden aan Zee in Scheveningen had volgens het publiek de Beste Tentoonstellingen.

Japanse prenten

Een vakkundige jury boog zich over de vierde en laatste prijs: de Patron of Art Award. Deze award is bestemd voor iemand die een bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse kunstwereld. Elise Wessels won de prijs, omdat zij de grootste collectie Japanse prenten in Europa bezit.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-12 09:22:34 - 1157