Tivoli schudt hand gemeente Utrecht

Tivoli - het poppodium van Utrecht |  
Nieuws door

Poppodium #TivoliUtrecht eens over samenwerking Muziekpaleis

12 november 2010 Cultuur Utrecht, Utrecht De gemeente Utrecht en poppodium Tivoli zijn het eens over de samenwerking in het nieuwe Muziekpaleis. Eventuele verliezen in de klassieke muziek neemt de gemeente voor zijn rekening en Tivoli blijft eigen baas.

Hoewel poppodium Tivoli straks onder dezelfde directeur valt als Muziekcentrum Vredenburg, blijft het poppodium eigen baas. De beide organisaties werken vanuit een eigen werkmaatschappij. Een raad van bestuur houdt toezicht.

De beide partijen lagen lange tijd met elkaar overhoop. Eerdere college's wilden een fusie van Tivoli met Vredenburg en Jazzcentrum SJU. Als één organisatie zouden zij het Muziekpaleis runnen. Maar Tivoli had geen vertrouwen in de exploitatie van het Muziekpaleis. Het podium was bang dat geld van het poppodium naar uitvoeringen van klassieke muziek zou gaan. Dit omdat de uitvoering van deze concerten vaak gesteund wordt met subsidies.

Muziekpaleis

Het nieuwe Muziekpaleis komt in de plaats van het oude Vredenburgtheater. Poppodium Tivoli moet naar het nieuwe gebouw verkassen, om geluidsoverlast te voorkomen. Bovendien zijn de podia van de huidige twee locaties van Tivoli te klein om te groeien. In het Muziekpaleis worden ook het Muziekcentrum Vredenburg en Jazzcentrum SJU ondergebracht. De eerste concerten staan gepland voor 2013.

Vind leuke uitjes op de Uitagenda van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-11-12 16:07:40 - 508