1

Barre winter voor de boeg

Meteo Consult voorspelt strenge #winter 2011

Nieuws door

archief oud artikel 16 november 2010 Natuur De vorige winter staat de meeste Nederlanders nog vers in het geheugen. Gladde wegen en pakken sneeuw zorgden voor lange vertragingen en overlast. Ook dit jaar staat ons weer een strenge winter te wachten, voorspelt Meteo Consult. Bereid je goed voor en laat die winter maar komen!

Net als vorig jaar zijn er veel hogedrukgebieden op het noordelijk halfrond in plaats van rond de evenaar. Dit was vorig jaar ook zo. Deze hogedrukgebieden in het noorden betekenen veel oostenwind en dus kou. Meteo Consult schat de kans op weer zo'n koude winter als vorig jaar op 70 procent. Koop alvast een warme winterjas, want dan trotseer je de kou wel.

Bakken sneeuw, ellenlange vertragingen en een tekort aan strooizout. De gemeentes Rotterdam en Amsterdam hebben al afspraken over extra levering van strooizout. Ook de NS is al druk bezig met de sneeuw- en vorstbestendigheid van de sporen. Al in oktober testte de vervoerder de winterdienstregeling, die grote vertragingen moet voorkomen.

Komende dagen

De komende dagen draait de wind al naar het oosten, maar gelukkig brengt deze nog niet veel kou mee. De aangevoerde lucht is namelijk niet erg afgekoeld. Vanaf volgende week maandag neemt de kans op nachtvorst toe.

Bakken sneeuw en een koude wind. De wintersport lonkt!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 16 november 2010 - 2048

Dit past bij 'Barre winter voor de boeg'

3 reacties: